Noua opțiune de la Google Chrome care-ți va face viața mai ușoară: cum vei putea plăti

de: Ozana Mazilu
16 05. 2022

Browser-ul Chrome aduce o nouă funcție. Mai exact, va oferi o opțiune prin care utilizatorii vor putea genera carduri virtuale, cu ajutorul cărora să facă plățile online.

Conform The Verge, motivul ar fi evitarea expunerea informațiilor de pe cardurile bancare. Google a anunțat că va colabora cu emițători de carduri bancare și rețele majore, cum ar fi Visa și Mastercard, pentru a putea genera carduri virtuale, care să fie folosite pentru plățile online în locul cardurilor reale. Mai mult, pentru cardurile bancare salvate în Google Pay, browser-ul Chrome va genera automat carduri virtuale. Mai exact, când va trebui făcută o plata online, în locul datelor cardurilor bancare, vor fi folosite cele de pe cardurile virtuale.

Chrome introduce carduri virtuale

Prin această modalitate, dacă datele sunt interceptate sau furate în urma unui atac cibernetic, cardurile bancare nu vor fi afectate. Cardurile virtuale vor fi valabile pentru o singură tranzacție. Ele vor fi generate din nou și din nou, pentru fiecare plată făcută.

Astfel, utilizatorul nu va nevoit să rețină și să completeze datele asociate cu cardurile virtuale, deoarece acestea vor fi generate și completate automat de sistemul de autofill din browser.

Funcția va fi disponibilă în vară, pe Android, însă doar în Statele Unite, la început. Conform Google, disponibilitatea va fi extinsă, iar această opțiune va ajunge și pe iPhone.

Chrome are intenția de a se îmbunătăți considerabil, în 2022, după ce a descoperit două vulnerabilități care te puneau, într-o oarecare măsută, în pericol. Cele două vulnerabilități descoperite recent pe Chrome au stârnit îngrijorare atât în rândul utilizatorilor, însă și în rândul dezvoltatorilor, cei care au încercat și, aparent, conform declarațiilor, au reușit, să le „pună cu botul pe labe”, printr-o nouă actualizare menită să-ți aducă un plus de siguranță atunci când navighezi internetul.

Dintre cele două amenințări, s-a constatat că CVE-2022-1364 este, de departe, cea mai gravă dintre ele, fiind, în linii mari, o breșă de securitate de tipul 0-day. În urma analizelor, s-a spus că această breșă a fost exploatată îndelung de mai multe grupuri de hackeri, prin intermediul ei modificându-se date sau executându-se un cod arbitrar.